fbpx
« Αρθρογραφία | Εκπαίδευση

Ηνωμένο Βασίλειο: Ο πιο δημοφιλής προορισμός σπουδών είναι ακόμα προσβάσιμος για τους Έλληνες φοιτητές

Ηνωμένο Βασίλειο: Ο πιο δημοφιλής προορισμός σπουδών είναι ακόμα προσβάσιμος για τους Έλληνες φοιτητές

Το Ηνωμ.Βασίλειο είναι ένας από τους πιο επιθυμητούς προορισμούς, καθώς αποτελεί την δεύτερη πιο δημοφιλή χώρα στον κόσμο όσον αφορά τις σπουδές στο εξωτερικό ακολουθώντας μόνο τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. 485.645 διεθνείς φοιτητές σπούδαζαν στο Ηνωμ.Βασίλειο το 2019, σύμφωνα με το Higher Education Statistics Agency της χώρας.

Έκτακτο δελτίο για τις σπουδές στο Ηνωμ. Βασίλειο μετά το Brexit

Τρίτη, 23 Ιουνίου 2020, ο Υπουργός Παιδείας ανακοινώνει επίσημα για τα βρετανικά πανεπιστήμια πως «EU nationals will no longer be eligible for home fee status, undergraduate, postgraduate financial support from Student Finance England» για τα προγράμματα που ξεκινούν την ακαδημαϊκή χρονιά 2021/22. Αυτό σημαίνει ότι είναι η τελευταία χρονιά για να πάρεις το masters loan καθώς και να επωφεληθείς από τα EU/home δίδακτρα.

Για όσους ξεκινούν το πανεπιστήμιο τον Σεπτέμβριο του 2020, το Tuition Fee Loan των £ 9,250 για τα προπτυχιακά και των £11,222 για τα μεταπτυχιακά παραμένει σε ισχύ για όλη την διάρκεια του προγράμματος σπουδών του φοιτητή και το ποσό που λαμβάνει για τα δίδακτρα παραμένει το ίδιο. Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου έχει επιβεβαιώσει πως όσοι Ευρωπαίοι φοιτητές ξεκινούν τις σπουδές τους το ακαδημαϊκό έτος 2020/21 θα συνεχίσουν να δικαιούνται το κρατικό δάνειο καθ’ όλη την διάρκεια του προγράμματός τους.

Τα προγράμματα σπουδών και η διαδικασία των αιτήσεων παραμένει η ίδια μέχρι το 2021 και οι φοιτητές θα έχουν ακόμα πρόσβαση σε σημαντικές ευκαιρίες για την καριέρα τους κατά την διάρκεια των σπουδών τους. Επιπλέον, σπουδάζοντας στην Μ. Βρετανία οι φοιτητές μπορούν να βρουν πολύ ιδιαίτερα προγράμματα σπουδών τα οποία δεν συναντά κανείς στην Ελλάδα και τα οποία προσαρμόζονται στις ανάγκες της αγοράς εργασίας, καθώς η μάθηση βασίζεται σε μελέτη σύγχρονων case studies, η θεωρία αλληλοσυμπληρώνεται με την πρακτική εμπειρία στην βιομηχανία και ένα διεθνές πολυπολιτισμικό περιβάλλον.

Ωστόσο, αυτή είναι η τελευταία χρονιά όπου οι φοιτητές της Ε.Ε. μπορούν να επωφεληθούν από τα οικονομικά προνόμια που προσφέρει το Βρετανικό κράτος για τις σπουδές του. Ο όγκος των φοιτητών που θέλουν να σπουδάσουν σε αυτόν τον προορισμό στο μέλλον θα επηρεαστεί σημαντικά από την μη διαθεσιμότητα του Tuition Fee Loan και τα πιθανά υψηλότερα δίδακτρα ή την ανάγκη για έκδοση φοιτητικής βίζας.

Οι νεαροί Έλληνες που θέλουν να σπουδάσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο και να επωφεληθούν από την τελευταία χρονιά κατά την οποία μπορούν να έχουν ακόμα πρόσβαση στο κρατικό δάνειο, έχουν πρόσβαση σε μια νέα λύση για να καταφέρουν αυτόν τον στόχο, η οποία μπορούν να στηριχθούν ώστε να ξεκινήσουν τις σπουδές τους αυτό το φθινόπωρο στην Βρετανία.

Spot admission για όσους θέλουν να κάνουν τώρα αίτηση στο Ηνωμ. Βασίλειο

Τα Spot Admissions είναι το μεγαλύτερο event στην Ελλάδα όπου οι φοιτητές μπορούν να κάνουν αίτηση και να γίνουν δεκτοί την ίδια στιγμή σε μεγάλα διεθνή πανεπιστήμια.

Φέτος, το event αυτό διοργανώνεται στις 13 και 14 Ιουλίου, ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ, ώστε να προσφέρει σε όσους ψάχνουν για ένα πρόγραμμα Bachelor ή Master ένα ασφαλές και γρήγορο περιβάλλον μέσα από το οποίο μπορούν να εκπληρώσουν το όνειρό τους να γίνουν φοιτητές στο Ηνωμ. Βασίλειο τον Σεπτέμβριο του 2020, την τελευταία ακαδημαϊκή χρονιά που το δάνειο των διδάκτρων θα είναι διαθέσιμο για τους Ευρωπαίους φοιτητές.  

Το University of Essex και το Coventry University είναι δύο από τα 7 Βρετανικά πανεπιστήμια που σε περιμένουν να κάνεις μια συνέντευξη online. Αφού συμπληρώσεις την φόρμα που θα βρεις σε αυτήν την ιστοσελίδα, θα έχεις την ευκαιρία να κλείσεις μια διαδικτυακή συνέντευξη την 13η και την 14η Ιουλίου με τους επίσημους εκπροσώπους των πανεπιστημίων.

Στα Spot Admissions 2020, τα Βρετανικά πανεπιστήμια προετοιμάζουν επίσης και διάφορες υποτροφίες για τους φοιτητές που θα τα καταφέρουν. Για παράδειγμα το Coventry University προσφέρει υποτροφίες αριστείας ως £ 2,000 και το Middlesex University προσφέρει εκπτώσεις στα δίδακτρα έως και £5,000 για τους φοιτητές που θα ξεκινήσουν τις σπουδές τους τον Σεπτέμβριο του 2020. 

Εγγύηση των καλύτερων υπηρεσιών εκπαίδευσης

Η συμμετοχή στο event των Spot Admissions είναι δωρεάν και όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να γραφτούν ήδη από τώρα στην ιστοσελίδα του event. Για 2 χρόνια, τα Spot Admissions είναι το μεγαλύτερο event στην Ελλάδα με την δυνατότητα να κάνεις αίτηση για ένα πρόγραμμα Bachelor ή Master και να γίνεις επί τόπου δεκτός σε ένα πανεπιστήμιο του εξωτερικού.

Τα Spot Admissions διοργανώνονται από την EDMUNDO, την υπηρεσία που προσφέρει δωρεάν συμβουλευτική και υποστήριξη για σπουδές σε νεαρούς Έλληνες για πάνω από 2 χρόνια και τους βοηθά να κάνουν αίτηση στα πανεπιστήμια του εξωτερικού που τους ταιριάζουν καλύτερα.

Καθένας φοιτητής που κάνει αίτηση στα Spot Admissions θα συνεργαστεί με έναν αφοσιωμένο σύμβουλο και θα λάβει καθοδήγηση καθόλη την διαδικασία: στην επιλογή των πιο κατάλληλων πανεπιστημίων με βάση τα επιθυμητά πεδία σπουδών, στην ενημέρωση σχετικά με τα κριτήρια εισαγωγής και τα τεστ αγγλικών, στην προετοιμασία για την συνέντευξη στην διαδικασία της αίτησης για διαθέσιμες πηγές χρηματοδότησης, όπως δάνεια και υποτροφίες καθώς και στην εγγραφή του φοιτητή στο πανεπιστήμιο. 

Οι λόγοι για τους οποίους η Μ. Βρετανία αποτελεί συνώνυμο των καλύτερων εκπαιδευτικών ευκαιριών.

Το 1/5 των 50 καλύτερων πανεπιστημίων του κόσμου είναι στο Ηνωμ. Βασίλειο, σύμφωνα με τα QS World University Rankings 2020.

Το προνόμια του να σπουδάζεις στο εξωτερικό δεν σταματούν στα εκπαιδευτικά προγράμματα. Ένα σημαντικό πλεονέκτημα για τους διεθνείς φοιτητές είναι επίσης και το δίκτυο των επαφών που δημιουργούν, ένα προνόμιο το οποίο τους ανοίγει τον δρόμο για ευκαιρίες καριέρας σε διεθνές επίπεδο. Τα πανεπιστήμια δίνουν μεγάλη έμφαση στο δίκτυο των αποφοίτων τους και για παράδειγμα το University of West London διαθέτει ένα ποσοστό 98% των αποφοίτων του οι οποίοι έχουν βρει εργασία στο αντικείμενό τους ή έχουν συνεχίζουν τις σπουδές τους μέσα σε μόλις 6 μήνες μετά την αποφοίτησή τους.

Οι σπουδές στο εξωτερικό είναι ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα στο βιογραφικό σου. Η έρευνα του TheKnowledgeAcademy αποκαλύπτει πως το 89.2% των αποφοίτων των βρετανικών πανεπιστημίων βρίσκει δουλειά μετά την αποφοίτηση. Το 64% των εργοδοτών πιστεύει πως η εμπειρία των διεθνών σπουδών είναι σημαντική για την πρόσληψη και ισχυρίζονται πως οι απόφοιτοι που την έχουν επιδεικνύουν περισσότερη επαγγελματική υπευθυνότητα, σύμφωνα με δεδομένα που παρέχονται από την European Commission

Αν ενδιαφέρεσαι να μάθεις περισσότερα μέσα από τα Spot Admissions σχετικά με τις σπουδές στο Ηνωμ. Βασίλειο και τα πλεονεκτήματα αυτού του βήματος – η Συμβουλευτική ομάδα της EDMUNDO θα είναι μαζί με κάθε φοιτητή που κάνει αίτηση καθόλη την διάρκεια της διαδικασίας ώστε να προσφέρει υποστήριξη και συμβουλές που θα τον βοηθήσουν να επιλέξει τα πανεπιστήμια που του ταιριάζουν περισσότερο, και να κλείσει μια συνέντευξη μαζί τους στις 13 & 14 Ιουλίου. 

Σχετικά με το EDMUNDO

Η EDMUNDO είναι μια ΔΩΡΕΑΝ υπηρεσία που προσφέρει πληροφορίες, συμβουλές και βοήθεια σε νέους φοιτητές που επιθυμούν να σπουδάσουν στο εξωτερικό σε διεθνή πανεπιστήμια.

Δραστηριοποιούμαστε βασιζόμενοι, αρχικά στις γνώσεις που έχουμε για τα διεθνή εκπαιδευτικά συστήματα, σε ένα μεγάλο δίκτυο επαφών από διεθνή πανεπιστήμια, καθώς επίσης και στην εμπειρία που έχουμε αποκτήσει πάνω στην υλοποίηση διαφόρων εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τους νέους.

Το ΦΕΚ με όλες τις Αλλαγές στις Πανελλαδικές και στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Το ΦΕΚ με όλες τις Αλλαγές στις Πανελλαδικές και στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης ο νέος νόμος 4777/2021 για την Ελάχιστη...

Όλες οι σημαντικές αλλαγές στις φετινές Πανελλαδικές, στις Βάσεις & στο Μηχανογραφικό

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ: Όλες οι σημαντικές Αλλαγές στις φετινές Πανελλαδικές, στις Βάσεις & στο Μηχανογραφικό Μετά τη ψήφιση του νομοσχεδίου Εισαγωγή στην...

Το νομοσχέδιο του υπ. Παιδείας, όπως ψηφίστηκε στη Βουλή

Το νομοσχέδιο του υπ. Παιδείας, όπως ψηφίστηκε στη Βουλή Σύμφωνα με πληροφορίες του esos.gr Το esos δημοσιεύει το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας «Εισαγωγή...

Επιστήμη των Δεδομένων: Τι κάνει ο data scientist/analyst & 25 ερωτήσεις που θα ακούγατε σε μια συνέντευξη επιλογής προσωπικού

Επιστήμη των Δεδομένων: Τι κάνει ο data scientist/analyst & 25 ερωτήσεις που θα ακούγατε σε μια συνέντευξη επιλογής προσωπικού Δύσκολα κάποιος...

Κατατέθηκε στη Βουλή το Νομοσχέδιο του ΥΠΑΙΘ για την Ανώτατη Εκπαίδευση

Κατατέθηκε στη Βουλή το Νομοσχέδιο του ΥΠΑΙΘ για την Ανώτατη Εκπαίδευση Κατατέθηκε την Παρασκευή στη Βουλή το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας και...

Νέες τεχνολογίες, εκπαίδευση & πανδημία: Η επόμενη ημέρα και οι καινοτόμες εφαρμογές του EdTech που πρέπει να γνωρίζεις

Η επόμενη ημέρα και οι καινοτόμες εφαρμογές του EdTech που πρέπει να γνωρίζεις Πριν ένα χρόνο, εάν κάποιος με μια «γυάλινη μπάλα» μας έδειχνε προφητικά τι θα...

Ο «Δαίμονας» της Πανδημίας επηρεάζει μαθητές & υποψήφιους των πανελληνίων

Ο «Δαίμονας» της Πανδημίας επηρεάζει μαθητές & υποψήφιους των πανελληνίων Με την πανδημία να αποτελεί -ακόμη- μια πραγματικότητα για όλους, μια πληθυσμιακή...

Ελάχιστη βάση εισαγωγής για αποφοίτους Επαγγελματικών Λυκείων

Ελάχιστη βάση εισαγωγής για αποφοίτους Επαγγελματικών Λυκείων – Αντικατάσταση της παρ. 5 του άρθρου 13 του ν. 4186/2013 Η παρ. 5 του άρθρου 13 του ν. 4186/2013...

Νέα μειωμένη εξεταστέα ύλη για τις Πανελλήνιες των ΕΠΑΛ

Νέα μειωμένη εξεταστέα ύλη για τις Πανελλήνιες των ΕΠΑΛ Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ για τον Καθορισμό της διδακτέας - εξεταστέας ύλης των Πανελλαδικώς εξεταζόμενων...

15 τρόποι για να μπεις στην Ιατρική!

15 τρόποι για να μπεις στην Ιατρική! Εξετάζοντας όλοι οι εμπλεκόμενοι στη διαδικασία των Πανελληνίων, τα σχετικά δεδομένα για τα τμήματα, τις βαθμολογικές...