fbpx
« Αγορά εργασίας

5 Συμβουλές για Συνέντευξη μέσω Skype

5 βασικές συμβουλές για συνέντευξη μέσω Skype, που θα πρέπει να γνωρίζετε.

4. Ντυθείτε κατάλληλα για τη συνέντευξη
• Η πρώτη εντύπωση που θα κάνετε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης μέσω Skype είναι το κλειδί για να θέσετε τον τόνο. Μάθετε τον κώδικα ενδυματολογίας της εταιρείας κάνοντας μια έρευνα εκ των προτέρων. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ντυθεί κατάλληλα έτσι ώστε να φαίνεστε έξυπνος και επαγγελματίας.
• Είναι δελεαστικό να φορέσετε φόρμες και κοντά παντελόνια, αλλά είναι πολύ καλύτερο να ντυθείτε κατάλληλα από την κορυφή μέχρι τα νύχια. Υπάρχουν αρκετά παραδείγματα όπου οι υποψήφιοι χρειάστηκε να σηκωθούν όρθιοι για να προσαρμόσουν τον εξοπλισμό τους και πιάστηκαν στα πράσα. Σημαντική συμβουλή κατά τα συνέντευξη μέσω Skype είναι να ντυθείτε σαν να είχατε μια πρόσωπο με πρόσωπο συνέντευξη. Όλο αυτό δημιουργεί τη σωστή νοοτροπία και βελτιώνει την απόδοσή σας.
• Ελέγξτε τα ρούχα που θα φορέσετε στη συνέντευξη να είναι καθαρά, σιδερωμένα, να μην λείπει κάποιο κουμπί, να μην έχουν σκισίματα και λεκέδες.
• Ρίγες, μοτίβα και έντονα σχέδια μπορούν να κάνουν τα ρούχα σας να φαίνονται ακατάστατα στην οθόνη του υπολογιστή του συνεντευξιαστή σας. Μείνετε σε ουδέτερα, συμπαγή χρώματα, όπως το μπλε και το γκρι, δείχνουν καλύτερα στην οθόνη.
• Αποφύγετε τα γυαλιστερά ή υπερβολικά κοσμήματα που αποσπούν τη προσοχή του συνεντευξειαστή.
• Επειδή θα απεικονίζεστε σε ένα λεπτομερές κοντινό πλάνο, βεβαιωθείτε ότι το μακιγιάζ σας έχει απλωθεί κατάλληλα και τα μαλλιά σας είναι καθαρά και χτενισμένα. Επιλέξτε ένα χτένισμα όπου τα μαλλιά σας δεν θα σας εμποδίζουν στο πρόσωπο, το να πειράζετε συνεχώς τα μαλλιά σας αποπροσανατολίζει τον συνομιλητή σας και εσάς. Το διακριτικό μακιγιάζ δείχνει καλύτερα στην οθόνη από τα έντονα χρώματα. Οι άντρες θα πρέπει να είναι προσεγμένα ξυρισμένοι και κουρεμένοι.

5. Συμβουλές επικοινωνίας κατά τη συνέντευξη μέσω Skype
• Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης προσομοίωσης κοιτάξτε τη γλώσσα του σώματός σας και ελέγξτε ότι στέλνετε τα σωστά μη λεκτικά μηνύματα. Η καλή επαφή με τα μάτια, η όρθια στάση σώματος, ένα ειλικρινές χαμόγελο και η σωστή χρήση των χεριών σας συνεισφέρουν όλα μαζί στο να κάνετε μια καλή εντύπωση.
• Σταυρώνοντας τα χέρια σας μπροστά κατά τη διάρκεια της συνέντευξης δείχνετε ότι δεν είστε ανοιχτός σε αυτά που λέει ο συνομιλητής σας και ότι είστε σε θέση άμυνας. Ξεκουράστε τα χέρια σας χαλαρά ενωμένα στο τραπέζι μπροστά σας.
• Μην αφήνετε το βλέμμα σας να περιπλανιέται στο δωμάτιο, μείνετε συγκεντρωμένοι και δώστε στον συνεντευξιαστή την αμέριστη προσοχή σας. Αποφύγετε να κοιτάτε τις απαντήσεις που έχετε γράψει στο χαρτί, εξασκηθείτε εκ των προτέρων ώστε να είστε έτοιμοι να απαντήσετε με φυσικό τρόπο και αυτοπεποίθηση.
• Να αποφεύγετε να εστιάζετε στην μικρή οθόνη που εμφανίζεται στη γωνία του προγράμματος Skype και σας απεικονίζει. Θα περάσετε όλη την ώρα της συνέντευξης κοιτάζοντας τον εαυτό σας παρά τον συνεντευξιαστή. Μπορείτε από τις ρυθμίσεις Skype να απενεργοποιήσετε την εμφάνιση αυτής της οθόνης και να αποτρέψετε αυτό το φαινόμενο να συμβεί.
• Να κοιτάτε μέσα στην κάμερα και όχι στην οθόνη για να έχετε επαφή με τα μάτια. Αν βλέπετε την οθόνη αντί για την κάμερα, θα φαίνεται στον συνομιλητή σας ότι κοιτάτε κάτω. Αν χρησιμοποιείτε φορητό υπολογιστή θα βοηθούσε να τον ανυψώσετε ελάχιστα, με τη βοήθεια κάποιων βιβλίων, ώστε η κάμερα να βρίσκεται στο ύψος των ματιών σας.
• Ελέγξτε τον τόνο και τον ρυθμό της φωνής σας, βεβαιωθείτε ότι μπορείτε εύκολα να ακουστείτε και να γίνεται κατανοητοί. Μιλήστε με σαφήνεια και αυτοπεποίθηση. Αποφύγετε να μιλάτε πολύ γρήγορα, αλλά να αποπνέετε ενθουσιασμό για τη δουλειά τοποθετώντας δυναμισμό στη φωνή σας.
• Σε κάποιες συνδέσεις μέσω Skype υπάρχει μια μικρή καθυστέρηση στη μετάδοση της εικόνας, αυτό να το έχετε υπόψη σας και να κάνετε μια μικρή παύση πριν δώσετε την απάντησή σας για να βεβαιωθείτε ότι ο συνεντευξιαστής σας έχει ολοκληρώσει την ερώτησή του.
• Βεβαιωθείτε ότι η σύνδεση έχει ολοκληρωθεί και έχετε κλείσει το πρόγραμμα Skype πριν κάνετε ή πείτε οτιδήποτε μετά τη συνέντευξη.

Ο εμπειρικός κανόνας είναι να φέρεστε στη συνέντευξη μέσω Skype όπως θα φερόσασταν και σε μια δια ζώσης συνάντηση με τον συνεντευξιαστή σας. Αυτό θα διασφαλίσει ότι θα αποδώσετε τον καλύτερό σας εαυτό.

Πηγή: best-job-interview.com

11 Έλληνες πανεπιστημιακοί στον Πίνακα με τη μεγαλύτερη ερευνητική επιρροή παγκοσμίως!

Έντεκα Έλληνες πανεπιστημιακοί Ελληνικών Τριτοβάθμιων Ιδρυμάτων στον Πίνακα των επιστημόνων με τη μεγαλύτερη ερευνητική επιρροή παγκοσμίως «Highly Cited...

Τα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου έρχονται…στο σπίτι σας!

Τα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου έρχονται...στο σπίτι σας! Με τα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου να είναι κλειστά εξαιτίας της ανεξέλεγκτης εξάπλωσης του...

9 Δεξιότητες που θα σας βοηθήσουν να πετύχετε

9 Δεξιότητες που θα σας βοηθήσουν να πετύχετε Υπάρχουν δεξιότητες που απαιτούν μεγάλη δέσμευση για να τις αποκτήσετε, αλλά θα αποδώσουν μακροπρόθεσμα. Τα...

ΙΕΚ: Σημαντικά δεδομένα φοίτησης

Έκθεση της ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ (Κέντρο Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής) Μια από τις επιλογές που υπάρχουν μετά το λύκειο , ίσως η λιγότερο προβεβλημένη,  είναι η...

E-learning: Σχολική Παιδαγωγική

Ετήσιο | Ιανουάριος 2021 – Οκτώβριος 2021

Νέος κύκλος Elearning με δωρεάν πρόγραμμα 100 ωρών!

Τα Elearning επιστρέφουν! Στις 7 Δεκεμβρίου ξεκινά ο επόμενος κύκλος των μοριοδοτούμενων Elearning! Κλείσε Θέση Επαγγελματική Συμβουλευτική, Επαγγελματικός...

Σημαντική άνοδος στα ποσοστά των ατόμων με ανώτατη εκπαίδευση στην Ελλάδα

Τα Θετικά συμπεράσματα από την ετήσια έκθεση για την ποιότητα της ανώτατης εκπαίδευσης Με αφορμή την δημοσίευση της Ετήσιας Έκθεσης για την ποιότητα της...

Οι δείκτες ποιότητας των επιστημονικών δημοσιεύσεων των ελληνικών φορέων συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία

Το ΕΚΤ δημοσίευσε τους βιβλιομετρικούς δείκτες για την περίοδο 2004-2018, με στοιχεία για τις επιδόσεις των Περιφερειών και τις δημοσιεύσεις σε περιοδικά...

Το ΔΟΑΤΑΠ ανακαλεί την απόφαση για την αναγνώριση τίτλων σπουδών που αποκτήθηκαν εξ αποστάσεως

Ανακαλείται η αναγνώριση τίτλων σπουδών που αποκτήθηκαν εξ αποστάσεως ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ«Με την υπ' αριθμ. 129/2020 γνωμοδότηση (ατομική) του Αντιπροέδρου του Νομικού...

Έρευνα: Ποσοστά απασχόλησης και ανεργίας στην Ευρώπη

Key figures on Europe | 2020  Ποσοστό απασχόλησης (Ηλικίες 20-64 ετών, 2019)Το ποσοστό απασχόλησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση ανήλθε στο 73,1% το 2019. Το ποσοστό...