Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: ΠΜΣ «Βιοτεχνολογία – Ποιότητα Διατροφής και Περιβάλλοντος»
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: ΠΜΣ «Βιοτεχνολογία – Ποιότητα Διατροφής και Περιβάλλοντος»
To Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Βιοτεχνολογία – Ποιότητα Διατροφής και Περιβάλλοντος» διοργανώνεται από το Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και καλεί ενδιαφερόμενους να υποβάλουν υποψηφιότητα για την παρακολούθηση του προγράμματος αυτού.
H βιοτεχνολογία πλέον αναπτύσσεται ραγδαία σε ένα ολοκληρωμένο, συνθετικό και συνδετικό εργαλείο για τη διασφάλιση και βελτίωση της ποιότητας του περιβάλλοντος, της παραγόμενης τροφής και της διατροφής, με απώτερο στόχο την ευζωία.
Το πρόγραμμα αποσκοπεί:
• στην εκπαίδευση στο ευρύ και αναπτυσσόμενο πεδίο της εφαρμογής της βιοτεχνολογίας για την επίτευξη της ολοένα και αυξανόμενης ζήτησης.
• στην εργαστηριακή έρευνα σε τομείς ποιοτικού ελέγχου διατροφής και τεχνολογίας τροφίμων, διατροφής και ευζωίας, ομικών τεχνολογιών και μικροβιολογίας και διαχείρισης περιβάλλοντος
• στην περαιτέρω επιστημονική κατάρτιση και ειδίκευση επιστημόνων οι οποίοι εργάζονται σε ιδιωτικούς και δημόσιους:
o φορείς παρακολούθησης της χημικής και οικολογικής ποιότητας του περιβάλλοντος
o φορείς διαχείρισης και αποκατάστασης υποβαθμισμένων οικοσυστημάτων
o εταιρείες βιοτεχνολογίας και τροφίμων
o εταιρείες παραγωγής αγροχημικών, καλλυντικών και φαρμάκων
o εταιρείες ανάπτυξης νέων βιοτεχνολογικών προϊόντων με εφαρμογές στην γεωργία
o φορείς διασφάλισης ποιότητας στη γεωργία, το περιβάλλον και τα τρόφιμα
o ερευνητικά κέντρα και εργαστήρια.
Οι υποψηφιότητες μπορούν να υποβληθούν έως την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2025, καθώς η έναρξη των μαθημάτων θα γίνει τον Μάρτιο 2025. Η εκπαιδευτική διαδικασία του ΠΜΣ πραγματοποιείται και με τη χρήση μεθόδων σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε επίσης να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα στο http://nutri-environment.bio.uth.gr. Ειδάλλως, τηλεφωνήστε μας (καθημερινά 10 πμ – 2 μμ) στο τηλέφωνο 2410 565298 ή στείλτε email στο pms nutrienv@uth.gr.